Sonkal Veikkolan harjoitukset koronavirus-epidemian aikana

Jussi Somero
13.3.2020

Sonkal Veikkola on päättänyt muiden seurojen tavoin ja liiton suosituksesta peruuttaa harjoitukset 13.3.-31.3.2020 ajalta.

Seuraamme tilannetta ja palaamme harjoituksiin huhtikuussa, ellei uusia rajoituksia julkisteta.

Seuraavassa liiton suositus

======

Suomen ITF Taekwon-Do ry seuraa tiiviisti Suomen olympiakomitean ja THL:n tiedoitteita koronaviruksesta. Tällä hetkellä Suomi on epidemian rajausvaiheessa, tilanne muuttuu päivittäin ja uusia tartuntoja tulee hetki hetkeltä enemmän. Vielä ei ole tullut kieltoa järjestää urheilutapahtumia mutta muutamista urheilujärjestöistä on tullut jo tietoa, että kilpailuja ja leirejä on peruttu. Seuraamme tilannetta tarkasti. Liitto antaa virallisen tiedotteen kaikkien tapahtumien peruuttamisesta mikäli sellainen tulee Olympiakomitealta. Seurojen kannattaa varautua jo siihen, että tapahtumia tullaan perumaan. Seuroissa on syytä miettiä jo nyt varatoimenpiteitä omien treenien ja tapahtumien osalta. Tällä hetkellä Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan.

Koronavirustartunta aiheuttaa tyypillisesti kuumetta, kuivaa yskää ja väsymystä, mutta voi ilmetä myös tavallisena flunssana. Suurin osa virustartunnan saaneista on lieväoireisia. Myös oireettomia tapauksia on kuvattu. Lapsilla ja nuorilla koronatartunnat ovat olleet harvinaisia. Vaikeaa sairautta on kuvattu ikääntyvillä ja jotakin perussairautta (esim. diabetes, verenpainetauti, syöpä) sairastavilla.

Ajankohtaista koronaviruksesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19