SITF uutiskirje 9/2022

Jussi Somero
3.9.2022

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n uutiskirje 9/2022

 


Suomen ITF Taekwon-Don uutiskirje -
kooste suomalaisen Taekwon-Don kuulumisista!


Hyvää syyskuuta kaikille uutiskirjeemme lukijoille! Uutiskirje oli välissä hieman kesätauolla, mutta taas mennään. Tämä uutiskirje tiedottaa koostetusti Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurojen tapahtumista sekä muista Taekwon-Do-kuulumisista ja se lähetetään kaikille lisenssin oston yhteydessä sen tilanneille. Päivitämme uutiskirjeen tilaajakannan lisenssirekisteristä kerran kuussa, juuri ennen uutiskirjeen lähetystä.

 


UUSI LISENSSIKAUSI KÄYNNISTYY - MUISTA HANKKIA OMASI

Syyskuu tarkoittaa sitä, että monella paikkakunnalla Taekwon-Do-harjoitukset ovat jo alkaneet tai alkavat aivan pian! SITF:n ja sen jäsenseurojen harjoituksiin sekä tapahtumiin osallistuminen edellyttää niin junioreilta kuin aikuisiltakin maksettua, voimassaolevaa lisenssiä. Lisenssikausi kestää 1.9.2022 - 31.8.2023 välisen ajan.

Voit hankkia joko sinun tarpeiseesi sopivalla vakuutuksella varustetun lisenssin tai vakuutuksettoman liittolisenssin, mikäli sinulla on jo tapaturmavakuutus joka kattaa ITF Taekwon-Dossa sattuneet vahingot.

Lue lisää lisensseistä ja hanki omasi
 
Rasbudo Open 2022 tulevana viikonloppuna

Lauantaina 3.9. Hangon urheilutalolla kilpailtava Rasbudo Open 2022 ja Black Belt Cupin osakilpailu tarjoaa mahdollisuuden myös nauttia kilpailusta heti kauden alkuun. Viimeinen ilmoittautumispäivä kilpailijaksi on jo tätä kirjoittaessa mennyt, mutta jos olet viikonloppuna Hangon suunnalla, niin ehdottomasti kannattaa mennä kurkkaamaan. Kisoihin on katsojille vapaa pääsy ja sarjat käynnistyvät tämän hetken tiedon mukaan klo 12:00, mutta seuraathan järjestävän seuran Rasbudon viestintää. Lisätietoja kilpailuista kilpailukutsusta >>
 
TOK 1-KOULUTUS TAMPEREELLA

Uuden Taekwon-Do-kauden alkuun järjestetään odotettu 1-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus Tampereella, Nääshallilla (Näsijärvenkatu 8, 33210 Tampere) 17.-18.9.2022. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 7.9.2022. Ilmoittautumiset tehdään seuroittain SITF:n ilmoittautumisjärjestelmään (TKDMAN).

On tavoitteenasi sitten kilpaileminen kansainvälisillä kisakentillä, tuomarointi, oman seuran perustaminen, oman harjoitusryhmän ohjaaminen, hallinnollinen työskentely, vyöarvoissa eteneminen tai muu lajiin liittyvä itsellesi tärkeä asia – on tärkeää, että saat tietoa, taitoa, tukea ja kannustusta matkallasi kohti tavoitettasi.

Tämän koulutuksen jälkeen:

  • ymmärrät ryhmän ohjaamisen periaatteita
  • ymmärrät, mistä osa-alueista yksittäinen harjoitus koostuu
  • pystyt suunnittelemaan ja ohjaamaan Taekwon-Do harjoituksen
  • tiedät Suomen ITF Taekwon-Do ry:n rakenteen ja toiminnan kulmakivet
  • tiedostat erilaiset mahdollisuutesi Taekwon-Dossa

Koulutukseen kuuluu kevyt ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille koulutusmateriaalin ja aikataulun kera viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Koulutuksen vyöarvoraja on ensisijaisesti 4. – 1. gup.

Koulutuksen hinta on 50€. Koulutusmaksut laskutetaan seuroittain viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

 

NIC - KANSALLINEN OPETTAJASEMINAARI ROVANIEMELLÄ 10.-11.9.2022
 

Koronaviruspandemian vuoksi pitkään odoteltu, järjestyksessään neljäs NIC, eli Kansallinen opettajaseminaari järjestetään vihdoin Rovaniemellä 10.-11.9.2002 - siis jo ensi viikon viikonloppuna! SITF:n ja Arctic Taekwon-Do ry:n yhteystyössä järjestämälle seminaarille ovat tervetulleita SITF:n seurojen jäsenet vyöarvosta 2. gup ylöspäin.

Harjoituksissa aiheina ovat perustekniikka, potkut, liikesarjat sekä askelottelut ja näiden opettamisen yhteiset linjaukset. Opettajina seminaarilla toimivat sabum Lasse Kuusisto 6. Dan ja sabum Jouni Aartola 5. Dan. Osallistujamäärästä riippuen kutsutaan kolmas opettaja.

Ilmoittautuminen tapahtuu oman seuran kautta TKDMAN -järjestelmään viimeistään 6.9.2022. Lisäteitoja seminaarista löydät täältä >>
 

 

WORLD CUP -KILPAILUT SLOVENIAN KOPERISSA ENSI KUUSSA
 

Joka toinen vuosi käytävät ITF Taekwon-Don World Cup -kilpailut järjestetään Koperissa 1.-9.10.2022, eli tasan kuukauden päästä!

Luvassa on varmasti jännittäviä hetkiä kotikatsomoissa, kun paremmuutta rakotaan sinisistä vöistä ylöspäin yksilösarjoissa liikesarjoissa, ottelussa, voimamurskauksessa (ei värivyöt) ja erikoistekniikoissa. Lisäksi joukkueena kisataan liikesarjoissa ja ottelussa, sekä mustien vöiden osalta myös  näytösottelussa.

Tietojemme mukaan Suomesta kilpailuihin on rekisteröitynyt upeasti 58 kisaajaa kuudesta eri seurasta! Pysy kuulolla - SITF välittää kisakuulumisia viestintäkanavissaan lähempänä ajankohtaa.

 

#SEURAPAITAPÄIVÄ 27.9.2022


Seurapaitapäivä tulee taas! Seurapaitapäivä on Suomen olympiakomitean kampanja jolla tuodaan esiin suomalaisen urheiluseuratoiminnan vahvuutta.

Mitä harrastustoiminta olisikaan ilman korvaamatonta urheiluseuratoimintaa! Tiistaina 27.9. on jälleen aika osoittaa rakkautta näille tuiki tärkeille suomalaisen seuratoiminnan kulmakiville #seurapaitapäivä:n merkeissä.

Seurapaitapäivä on valloittanut edeltävinä vuosina niin sosiaalisen median kuin katukuvankin. Taekwon-Don harrastajat ovat myös olleet kampanjassa aktiivisesti mukana aiempina vuosina. Olitpa sitten harrastaja, opettaja tai huoltaja, pue seurasi paita, pipo, takki tai muu asuste päälle tiistaina 27.9. töihin, kouluun, kotiin, minne vain.
 

Osallistuminen Seurapaitapäivään on helppoa:

✅ Kaiva kaapista rakkaan seuran paita, pipo, takki – tai mikä tahansa seuravärein varustettu vaate – ja pue se päällesi tiistaina 27.9.
✅ Nappaa kuva itsestäsi
?Postaa kuva someen tunnisteilla #seurapaitapäivä ja #seurasydän
?merkkaa julkaisuun myös @tkdfinland tai lähetä kuvasi meille yksityisviestinä, niin pääsen mukaan Instagram -tarinamme virtaan

Katso aiempina syksyinä
Instagram -tarinasyötteessämme jaettuja julkaisuja tästä!

 

 

IUC - KANSAINVÄLINEN TUOMARIKURSSI SUOMEEN!

 

International Taekwon-Do Federation, Suomen ITF Taekwon-Do ja Tampereen Taekwon-Do seura järjestävät kansainvälisen tuomarikurssin ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa, Tampereella - ITF:n MM-kisojen 2023 isäntäkaupungissa 2023 helmikuun lopussa!


Tarkemmat tiedot IUC:sta julkaistaan piakkoin, seuraa viestintäämme!

 

MAAJOUKKUEEN KALENTERI KAUDELLE 2022-2023

 

Maajoukkueen kalenteri kaudelle 2023-2023 on julkaistu. Seuraavat kolme (vapaaehtoista) tapahtumaa maajoukkeella ovat:
- Rasbudo Open 2022, 3.-4.9.2022
- NIC Rovaniemellä 10.-11.9.2022
- World Cup Koperissa 1.-9.10.2022

Kalenteri kokonaisuudessaan näet täältä. Maajoukkueen valmennusjohto pidättää oikeuden muutoksiin, tiedustelut valmennustiimi@taekwon-do.fi

 

 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- Pudasjärven syysleiri 7.-9.10.2022
- TAMK TKD:n potku- ja ottelutekniikkaleiri Tampereella 22.10.2022
- Kamppailijoiden yhteinen 1-tason junioriohjaajakoulutus, osa 1/2
- Oulun syysleiri 2022 29.-30.10.2022