SITF uutiskirje 3/2023

Jussi Somero
1.4.2023

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n
uutiskirje 3/2023

 
Uutisia
 

MM-kilpailuiden maajoukkuehaku päättyy tänään perjantaina

Kuva: Michael Holler / SITF

Taekwon-Don MM-kilpailut kilpaillaan ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa 4.-10.9.2023 Tampereella! Nämä kisat tullaan muistamaan! Suomen maajoukkueen tavoitteena on saada kotikisoihin vahva edustus. Viimeinen päivä hakea kilpailijaksi maajoukkueeseen on tänään perjantaina 31.3. Kun olet siis oikein nopea, niin vielä ehdit!

Lisätietoja ja hakulomake
 
 

Hae vapaaehtoiseksi MM-kilpailuihin!

Vapaaehtoisten haku MM-kisaviikonloppua 4.-10.9.2023 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa varten on alkanut! Jos haluat päästä kokemaan kisat uudella tavalla ja kurkistaa kisojen kulisseihin, hae mukaan nyt!

 

MM-kisojen onnistuminen vaatii vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Löydämme varmasti jokaiselle omannäköisen vapaaehtoistyön. Sinun ei tarvitse olla Taekwon-Do-asiantuntija, riittää että sinulla on antaa aikaasi, halua olla mukana ja iloista mieltä. Myös alaikäisten on mahdollista osallistua vapaaehtoistyöhön. Tule mukaan koko viikoksi, pariksi päiväksi tai vaikka muutamaksi illaksi.

 

Tehtäväkuvaukset on nyt listattu kisojen verkkosivuilla, joten katso mihin tehtävään sopisit parhaiten ja hae mukaan mahdollisimman pian. Tarjolla on pestejä muun muassa kisojen rakentamiseen ja purkuun, akkreditointiin, mediatiimiin, kehäohjaajaksi tai kisalääkäriksi.

 

Tule mukaan, tehdään yhdessä Tampereen kisoista ITF:n historian upeimmat kilpailut!

Lue lisää ja hae mukaan
 
Kuva: Ari Kairala / SITF

Suomen ensimmäinen kansainvälinen tuomarikurssi (Qualifying International Umpire Course, QIUC) järjestettiin menestyksekkäästi Tampereella 25.-26.2.2023. kyseessä oli myös ensimmäinen normaalimuotoisesti järjestetty IUC Euroopassa koronaviruspandemian jälkeen.

ITF järjestää kansainvälisiä tuomarikoulutuksia (IUC) säännöllisesti ympäri maailmaa, erityisesti ennen kansainvälisiä isoja kilpailujat, varmistaakseen, että kaikki toimitsijat ovat ajan tasalla säännöistä, määräyksistä ja uusimmista teknisistä näkökohdista.

Syyskuussa niin ikään Tampereella järjestettävien MM-kilpailuiden edellä nyt järjestetty tuomarikurssi on edellytyksenä tuomariksi pääsemiseksi kilpailuihin ja tapahtuma keräsikin paikalle hienosti yhteensä 114 osallistujaa 20:stä eri maasta Varalan urheiluopistolle. Koulutus oli avoin kaikille 1.dan-vyöarvosta lähtien.

Lue lisää ja katso kuvat tapahtumasta nettisivuillamme >>


Tulevia tapahtumia
 

SITF:n suurleiri 2023

Suomen ITF Taekwon-Don valtakunnallinen suurleiri järjestetään 16.-18.6.2023. SITF:n valtakunnallinen Suurleiri järjestetään nyt toista kertaa! Suurleiri on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa harrastajat ympäri Suomen viikkoa ennen juhannusta nauttimaan kesästä, yhdessäolosta ja Taekwon-Dosta!

Tällä kertaa suuntaamme kesäkuussa Tampereelle, kun SITF, Sastamalan Taekwon-Do seura ja Taekwon-Do Center kutsuvat meidät Varalan urheiluopiston hulppeisiin puitteisiin. Leirin ohjelmassa on toimintaa sisällä ja ulkona (säävaraus), sekä Taekwon-Doa että muuta mukavaa.

Varalasta ja Tampereelta löytyy tekemistä koko perheelle – vaikka kaikki eivät vielä Taekwon-Doa harrastaisikaan!
 

Varaa 16.-18.6. kalenteriisi nyt ja seuraa viestintäämme julkaisemme virallisen kutsun lisätietoinen pian!

 

SITF seurafoorumi 16.4: TKD Kids-ohjelma

Kuva: Markku Rantanen

SITF:n harrasteliikuntavaliokunta järjestää SITF Seurafoorumin 16.4.2023 jossa aiheena on TKD Kids -ohjelma. Ohjelmasta kertomassa on sen kehittäjä suurmestari Donato Nardizzi, 9.Dan. Seurafoorumi on tarkoitettu seurojen toimihenkilöille ja sen tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta SITF:n jäsenseurojen seurojen kesken.
Lisätietoja nettisivuiltamme
 

TOK 1 Helsingissä 22.-23.4.2023

Kuva: Markku Rantanen

SITF:n Koulutusvaliokunta järjestää yhteistyössä Helsingin yliopiston Taekwon-Don kanssa I-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutuksen (TOK 1) Helsingissä 22.-23.4.2023

Koulutuksessa käsitellään muun muassa monipuolisen Taekwon-Do-harjoituksen koostamista, opettamaan oppimista, taitojen opettamista, fyysisiä ominaisuuksia Taekwon-Dossa, oman Taekwon-Do-polun rakentamista sekä lajiliiton Suomen ITF Taekwon-Do ry:n toimintaa Suomessa. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 4.- 1. gup värivöille oman Taekwon-Do polun tueksi.

Lisätietoja nettisivuiltamme >>
 

Turun ITF Taekwon-Don leiripäivä 23.4.

Turun ITF Taekwon-Do järjestää itsepuolustus ja erikoistekniikka teemaisen leiripäivän sunnuntaina 23.4. Liikuntakeskus Alfassa.

Leiripäivä on avoin kaikille yli 13-vuotiaille harrastajille, joilla on vähintään keltainen vyö (8 gup). Opettajana leiripäivinä toimii Janne Vuononvirta, 5. dan.

Ilmoittautuminen seuroittain TKDMAN-järjestelmään.
 

EM-kilpailut Romaniassa 25.-30.4.

Kuva: Norbert Erseki / AETF

Taekwon-Don EM-kilpailut käydään tänä vuonna Cluj-Napocassa, Romaniessa 25.-30.4.2023. Suomen maajoukkueeseen kilpailuihin valitut näet nettisivuiltamme. SITF välittää tuttuun tapaan kisatunnelmia some-kanavissaan. Seuraa viestintäämme!
 

TOK 3 Tampereella 6.-7.5.2023

Kuva: Ari Kairala / SITF

3-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus (TOK3) järjestetään tänä keväänä 6.-7.5.2023 Varalan urheiluopistolla Tampereella. On tavoitteenasi sitten oman seuran perustaminen, oman opettajuuden kehittäminen, kilpaileminen, tuomarointi tai seuran tai liiton hallinnolliset tehtävät, on tärkeää, että saat tietoa, tukea, taitoa ja kannustusta matkallasi kohti tavoitettasi. Koulutuksen vyöarvoraja on ensisijaisesti 3. Dan ja siitä ylöspäin
 

Tämän koulutuksen jälkeen

  • ymmärrät, mitä kansainvälinen opettajuus tarkoittaa
  • ymmärrät, miten urheiluseura perustetaan Suomessa
  • ymmärrät, miten seuraa voi johtaa
  • ymmärrät, mitkä asiat liittyvät olennaisesti vyökokeen järjestämiseen ja graduoimiseen
  • osaat koordinoida opetusta seurassa
  • osaat kehittää omaa opettajuuttasi
  • tiedostat mahdollisuutesi Taekwon-Dossa

Koulutukseen ilmoittaudutaan seuroittain SITF:n ilmoittautumisjärjestelmä TKDMAN:in kautta viimeistään 28.4.2023. Koulutuksen hinta on 110€, joka sisältää koulutuksen, materiaalit sekä majoituksen (la-su) ruokailuineen Varalassa, ei majoittuville -20%. Lisäyö pe-la 45€, sis. aamiaisen. Koulutusmaksut laskutetaan seuroittain.

Lisätietoja
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- Maajoukkueleiri Varalassa, Tampere 15.-16.4.2023
- Itsepuolutusleiri Helsingissä 6.-7.5.2023
- Black Belt Cup Sastamala 19.5.2023
- UEF TKD Kuopion leiri 20.5.2023
- SITF:n kevätkokous 21.5.2023
- Mustan vyön koe 1-5. dan, Tampere, 21.5.2023
- Alueellinen maajoukkueleiri, etelä, 27.5.2023
- Suuri budoleiri 2023, 9-11.6.2023

Lisätietoja nettisivujemme kalenterissa