SITF uutiskirje 10/2023

Jussi Somero
15.10.2023

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n
uutiskirje 10/2023

 
Uutisia
 

Taekwon-Don MM-kilpailut kisattiin syyskuussa Tampereella - Suomi mitalitilastojen neljäs!

Kuva: Ari Suonpää / SITF

Ensimäiset Suomessa koskaan järjestetyt Taekwon-Don MM-kilpailut järjestettiin onnistuneesti Tampereella 6.-9. syykuuta. Suuret kiitokset kaikille vapaaehtoisille, tuomareille, kilpailijoille ja katsojille, jotka olitte tekemässä ikimuistoista tapahtumaa!

Kilpailuiden tulokset olivat kotikisoissa suomalaisittain fantastiset: kolme maailmanmestaruutta, yksi hopea ja neljä pronssia toivat Suomelle koko kisojen neljänneksi parhaan maan paikan. Lisää tuloksista voit lukea nettisivuiltamme.

MM-kilpailut mediassa

Kuvagalleria MM-kilpailuista

Kuva: Sini Veteläinen / SITF

Joko olet nähnyt MM-kilpailuiden viralliset kuvagallerian? Löydätkö kuvista suosikkihetkesi? Kenties itsesi tai kaverin kasvot?   Sukella MM-kilpailuiden tunnelmiin virallisessa kuvagalleriassa osoitteessa itf2023.fi/photo-gallery/
 

Ismo Mäkiselle ITF:n Outstanding personality -palkinto

Kuva: Michael Holler / SITF

International Taekwon-Do Federation (ITF) on kutsunut sabumnim Ismo Mäkisen, 5.Dan ensimmäisenä suomalaisena kunniagalleriaansa Outstanding personality -palkinnon saajana, kilpailijoiden kategoriassa.

ITF ylläpitää internetsivuillaan kunniagallerioita (Hall of Fame), joista ”Outstanding personalities” on yksi luokka, joka jakaantuu edelleen eri kategorioihin. Kilpailijoiden kategoriassa tämä tunnustus myönnetään urheilijalle, joka on saavuttanut poikkeuksellisia urheilusaavutuksia koko urheilijauransa ajan ja ilmentää Taekwon-Don todellisia arvoja, samalla kun hän toimii roolimallina ja inspiroi harrastajia ympäri maailmaa.

Vammalasta kotoisin oleva Ismo Mäkinen on Suomen menestynein urheilija lajissamme, joka kilpailu-uransa aikana voitti neljä perättäistä liikesarjojen maailmanmestaruutta vuosina 2003, 2005, 2007 ja 2009. Vuoden 2003 maailmanmestaruus oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisurheilijan saavuttama.

Lämpimät onnitelut Ismo!

Lue koko uutinen nettisivuillamme >>
 

Suomeen kaksi uutta mestaria – Saija Aalto ja Teppo Häyrynen suorittavat 7.danin vyöarvot

Kuva: Veera Häyrynen / Sirius Taekwon-Do

Suomeen saatiin komeasti kerralla kaksi uutta mestaria lisää, kun Saija Aalto (Tigers Taekwon-Do Tampere) ja Teppo Häyrynen (Espoon TKD-seura) osallistuivat Tampereella MM-kisaviikolla, tiistaina 5.9.2023 järjestettyyn vyökokeesen ja suorittivat molemmat osaltaan menestyksekkäästi 7.danin vyöarvon.

Vähintään 7.dan vyöarvon suorittaneita mestareita Suomessa on nyt tällä hetkellä yhteensä viisi.

Suuret onnittelut sahyunnim Aalto ja sahyunnim Häyrynen!
 
Tulevia tapahtumia

TamTKD:n potku- ja ottelutekniikkaleiri 21.10.2023

Tampereen Taekwon-Do seura järjestää tänäkin syksynä "jo legendaarisen" potku- ja ottelutekniikkaleirin lauantaina 21.10. Tampereella! Leiri järjestään tänä vuonna yksipäiväisenä ja leiripaikkana toimii tuttuun tapaan Nääshallilla TamTKD:n salissa (budo 6).

Luvassa on potkumaaliharjoitteita ja otteluasioita kunto- tai taitotasosta riippumatta. Ottelueriä leirillä ei oteta. Opettajina toimivat sabumit Jari Hietaniemi 6.Dan ja Pekka Varis 6.Dan.

Tapahtuma on avoin kaikille vähintään 13-vuotiaille ja vyöarvoltaan vähintään 8 gup SITF:n jäsenseurojen jäsenille. Osallistumismaksu on 20 €. Ilmoittautuminen tapahtuu oman seuran kautta TKDMAN-järjestelmään viimeistään 19.10.2023, joten vielä ehdit, kun olet nopea! :)

Lisätietoja >>
 

Pikku Tiikeri Cup & Diesel Cup Ylöjärvellä 28.10.

Kuva: Taekwon-Do Center

Taekwon-Do Center toivottaa lämpimästi tervetulleiksi lapset ja nuoret sekä "entiset nuoret" mittelemään Pikku Tiikeri Cupissa ja Diesel Cupissa lauantaina 28.10.2023 Ylöjärvelle.

Pikku Tiikeri Cup on avoin kaikille kilpailijoille, jotka ovat kilpailupäivänä alle 18-vuotiaita (poislukien sovellettu Taekwon-Do). Tänä vuonna sarjoja on aikaisemmista vuosista poiketen myös A-junioreille!

Diesel Cup on avoin kaikille kilpailijoille, jotka ovat kilpailupäivänä vähintään 36-vuotiaita. Kilpailut käydään SITF:n kilpailusääntöjen mukaan, mutta kilpailuluokkia muodostetaan alustavasti 10 vuoden välein: 36-45 vuotta, 46-55 vuotta, 56-65 vuotta, 66-75 vuotta ja 76+ vuotta. Ikärajat ovat viitteellisiä ja tarvittaessa sarjoja voidaan yhdistää. Kaikki yli 60-vuotiaat osallistujat pääsevät Diesel-Cupiin ilmaiseksi!

Yksilölajien lisäksi on tarjolla suuri joukkuekisakarnevaali!  Joukkueliikesarja- ja joukkuepyykkipoikaottelukilpailuihin voivat osallistua 3+1 hengen sekajoukkueet. Joukkuepyykkipoikaottelussa on omat sarjat yli ja alle 14-vuotiaille. Joukkuelajien osallistujien tulee olla alle 18-vuotiaita tai vähintään 36-vuotiaita. Samassa joukkueessa voi siis olla junioreita ja dieseleitä!

Ilmoittautumiset oman seuran kautta Kihappiin viimeistään 20.10.2023.
Lue lisää ja tule mukaan!
 

SITF:n syyskokous Ylöjärvellä 28.10.

Kuva: Michael Holler / SITF
 

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 28.10.2023 klo 18:00 alkaen  Juustoportissa (Kumitie 2), Ylöjärvellä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurojen jäsenet. Huomaathan kuitenkin, että kaikilla niin paikan päällä, kuin etänä osallistuvilla, seuran äänivaltaa käyttävillä virallisilla kokousedustajilla tulee olla oman seuransa valtakirja (ks. säännöt).

Hae SITF:n luottamustoimiin

Syyskokouksessa tullaan valitsemaan SITF:lle uusi puheenjohtaja, rahastonhoitaja sekä muut hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Lisäksi valitaan maajoukkueen päävalmentaja, joka toimii myös Huippu-urheiluvaliokunnan (Huva) valiokuntavastaavana. Lisää nyt haussa olevista luottamustoimista voit lukea täältä.

Mikäli olet käytettävissä johonkin näistä luottamustoimista, ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi. Sääntöjen mukaisesti myös kokouksessa voi asettua ehdolle.

 

 

Lue lisää nettisivuiltamme >>
 
 

Turun ITF Taekwon-Don leiripäivät syyskaudella

Turun ITF Taekwon-Do järjestää syys- ja kevätkaudella leiripäiviä 1-2 kuukauden välein. Leiripäivien aikana syvennytään vaihtelevasti Taekwon-Don eri osa-alueisiin. Leiripäivät ovat avoimia kaikille yli 13-vuotiaille harrastajille, joilla on vähintään keltainen vyö (8 gup). Opettajana leiripäivinä toimii Janne Vuononvirta, 5. Dan

Syksyllä 2023 leiripäivät ovat seuraavasti:

  • Lauantai 28.10. klo 12:00 – 17:00
  • Lauantai 18.11. klo 12:00 – 17:00
  • Lauantai 16.12. klo 12:00 – 17:00

Paikka: Liikuntakeskus Alfa, Raunistulantie 15, 20300 Turku
Hinta: 10 € (Turun ITF:n harrastajilla leiripäivät sisältyvät kausimaksuun.)

Ilmoittautuminen tehdään seuroittain SITF:n ilmoittautumisjärjestelmä TKDMAN:iin viimeistään kaksi päivää ennen tapahtumaa.

Lisätietoja: turunitf@gmail.com

 

 

Taekwon-Do Akatemian syysleiri Oulussa 4.-5.11.

Kuva: Ari Kairala / SITF

Taekwon-Do Akatemia järjestää perinteisen syysleirin Oulussa, Rajakylän koululla 4.-5.11.2023. Leiri on avoin kaikille Suomen ITF Taekwon-Do ry:n jäsenseurojen harrastajille aina valkoisista mustiin vöihin. Leirin pääopettajana toimii sahyunnim Mikko Allinniemi, 7. Dan, apunaan Taekwon-Do Akatemian opettajia ja apuopettajia.

Tänä vuonna syysleirin teemana on liikesarjat. Lisäksi harjoitellaan muun muassa tekniikkamurskauksia käsipidoilla. Tarkempi leirikutsu aikatauluineen ja harjoitusohjelmineen on luetavissa osoitteessa: https://tkd-akatemia.myclub.fi/flow/events/3057491

 

Alueellinen maajoukkueryhmän leiri Tampereella 11.11.

Kuva: Laura Nikkola-Kuusisto / SITF

SITF järjestää alueellisen maajoukkueryhmän leirin Tampereella 11.11. Erona varsinaisiin kulloinkin valittujen maajoukkueurheilujoiden maajoukkueleireihin, maajoukkueryhmänleirit ovat avoimia kaikille vähintään 4.gup vyöarvoisille ja 12-vuotiaille, huippu-urheilusta kiinnostuneille. Ajatuksena on mm. tuoda seuroihin ja harrastajille tietämystä siitä, mitä maajoukkueurheilu vaatii. Vetäjinä leireillä toimivat maajoukkueen valmentajat.

Lue lisää nettisivuiltamme ja tule mukaan!

Oulussa vastaava leiri järjestetään 9.12. - merkkaappa siis kalenteriin, jos harrastat pohjoisemmassa Suomessa!
 

Joko olet hankkinut lisenssin? Huomioi sääntömuutokset - lisenssikausi muuttuu kalenterivuodeksi

Kuva: Markku Rantenen / SITF

Tiesithän, että kaikilla SITF:n jäsenseurojen harrastajilla tulee olla voimassaoleva lisenssi, joka on edellytyksenä myös liiton ja sen jäsenseurojen alaisiin harjoituksiin ja tapahtumiin osallistumiselle. Näitä tapahtumia ovat muun muassa vyökokeet, kilpailut, leirit ja koulutukset.


Lisenssikausi muuttuu kalenterivuodeksi 1.1.2024

SITF:n lisenssikausi on tähän asti alkanut ja päättynyt syksyisin (1.9.-31.8). Kevätkokouksessa 21.5.2023 päätettiin muuttaa lisenssikausi kalenterivuodeksi (1.1.-31.12.). Muutos tulee voimaan 1.1.2024. Kokonaisen kauden lisenssimaksun suuruus (32 €) säilyy ennallaan.

Muutosta ennen 1.9.-31.12.2023 käytössä on siirtymäkausi, jolloin lisenssimaksun suuruus on noin yksi kolmasosaa koko vuoden hinnasta, eli käytännössä 11 €.
 

Lisenssit ja vakuutukset siirtymäkaudelle 1.9.-31.12.2024

Lisenssit siirtymäkaudelle 1.9.-31.12.2024 ovat nyt myynnissä .Lisätietoa ja valittavissa olevat lisenssityypit löydät tuttuun tapaan sivulta https://taekwon-do.fi/liitto/lisenssit/
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- 10.11. VOK 2: Lähijakso 1/2, Tampere
- 11.11. TamTKD:n dan-koe (1.-3.dan), Tampere
- 18.11. TamTKD:n murskausleiri, Tampere
- 23.11. VOK 1: Väliwebinaari
- 25.11. Dynamic Kicking Seminar, Tampere
- 25.11. SITF:n juniorileiri, Tornio

Lisätietoja nettisivujemme kalenterissa