Harjoitukset edelleen tauolla 31.3.2021 saakka koronarajoitusten vuoksi, Veikkola ja Nummela

Jussi Somero
27.2.2021

Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.3.-31.3.2021

Uusimaa on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, ja myös Kirkkonummella koronatapaukset ovat olleet selvässä nousussa. Lisäksi herkästi tarttuvien virusmuunnosten osuus kaikista tartunnoista on kasvanut huomattavasti. Useimmat aikaisemmin annetut koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat Kirkkonummella 31.3.2021 asti. Koronarajoituksia tiukennetaan yläkoululaisten etäopetukseen siirtymisen osalta sekä tarkistetaan lasten harrastustoiminnan osalta.

Lue koko tiedote: https://www.kirkkonummi.fi/koronarajoitukset-kirkkonummella-13-3132021.
Lisätiedot: tilavaraukset(a)kirkkonummi.fi

Aluehallintovirasto valmistelee tartuntatautilain 58 pykälän mukaista asiakastilojen sulkupäätöstä, joka tulee koskemaan ainakin pääkaupunkiseutua, mutta mahdollisesti myös muuta HUS-aluetta. Sulkupäätös koskisi mm. yksityisiä liikuntatiloja ja kauppakeskusten oleskelualueita. AVI tiedottaa päätöksestään 26.2.

Koronarajoitukset 31.3.2021 saakka:

Yleisötilaisuudet rajataan kuuteen henkilöön

Etelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskeva kielto järjestää sisä- ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia kiristyy 22.2. – 14.3. väliseksi ajaksi heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi. Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, ja pienempiäkin kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista.

Enintään kuuden hengen tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Enintään kuuden hengen tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Kunnan julkiset tilat pysyvät suljettuina

Kunnan yleisölle avoimet sen hallinnoimat alla mainitut julkiset tilat pidetään suljettuina 31.3.2021 asti. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat/pitävät suljettuina vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Suljettavat tilat mm:

  • koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö
  • kuntosalit

Koska poikkeuksellinen tilanne jatkunee vielä kevätkaudenkin ja rajoitukset voivat vaihdella paikallisesti, kunnan hallinnoimat suuret kokoontumistilat, mukaan lukien koulujen tilat, eivät ole vuokrattavissa 5.4.2021 saakka.

 

Ryhmäharrastustoiminnan rajoitukset

Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty 31.3.2021 asti. 12-vuotiaiden, ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoimintaa voidaan toteuttaa ulkona. Harrastustoiminta tulee toteuttaa ilman lähikontakteja.

Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä. Myös ulkotilojen pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina

Kunta valmistelee 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien mahdollista sisällä tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan rajoitusten höllentämistä asteittain ja rajoitetusti. Tästä tiedotetaan erikseen.

Kunta suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Rajoitukset ovat voimassa 31.3.2021 asti.