SITF uutiskirje 11/2022

Jussi Somero
13.11.2022

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n uutiskirje 11/2022

 
 


Pikku Tiikeri Cup ja Diesel Cup Ylöjärvellä

Tasan viikon päästä sunnuntaina 20.11. kisataan maksimisaan 13-vuotiaille suunnattu Pikku Tiikeri Cup sekä 36 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille suunnattu Diesel Cup Ylöjärvellä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään su 13.11. joten vielä ehdit, jos olet oikein nopea! Matalan kynnyksen kisana nämä ovat hieno tilaisuus myös tuomareille hankkia kokemusta! Lisätietoja kilpailuista >>

Pirkanmaalle on muodostumassa ensi viikonlopulle oikea "Taekwon-Don superviikonloppu", sillä lauantaina 19.11. Tampereella järjestetään SITF:n juniorileiri (ilmoittautuminen päättynyt) ja SITF:n syyskokous. Jos olet menossa näihin tapahtumiin, niin ehdottomasti kannattaa harkita myös reissua Ylöjärvelle.

 
SITF:n syyskokous Tampereella - hae hallitukseen tai valiokuntiin!

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 19.11.2022 klo 18:00 alkaen Scandic Tampere Cityssä, Tampereella. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurojen jäsenet. Huomaathan kuitenkin, että kaikilla niin paikan päällä, kuin etänä osallistuvilla, seuran äänivaltaa käyttävillä virallisilla kokousedustajilla tulee olla oman seuransa valtakirja (ks. säännöt).

Kokouksessa valitaan uudet hallitukset jäsenet ja varajäsenet. Lisäksi kevätkokouksesta siirrettiin siirrettiin valiokuntavastaavien valintoja syyskokoukseen. Valiokunnissa on avoinna seuraavat paikat:

  • Tekniikkavastaava
  • Opettajavaliokunnan vastaava
  • Häirintäyhdyshenkilöt

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi 16.11.2022 mennessä. Jos tulet paikanpäälle Tampereelle, ilmoita mahdolliset erityisruokavaliotarpeeksi. Etäyhteydellä osallistuvien on tärkeää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa sähköposti, johon kokouslinkki lähetetään. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostiin ennen kokousta.

Tarkemmat tiedot käyvät ilmi kokouskutsusta.

 
Alueellinen maajoukkueryhmänleiri Tampereella 19.11.

Suomen ITF Taekwon-Don maajoukkue järjestää alueellisen maajoukkueryhmän leirin lauantaina 19.11. Tampereella. Vastaava tapahtuma järjestettiin lauantaina 12.1. Leiri on avoin kaikille vähintään 13-vuotiaille ja 3.gup vyöarvoisille, huippu-urheilusta kiinnostuneille! Opettajina leirillä toimivat maajoukkueen päävalmentaja sabumnim Joonas Helassalo, sekä valmennustiiminjäsenet sabumit Ismo Mäkinen ja Aleksi Sarkkinen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 17.11. Lisätietoja leiristä >>

Haku maajoukkueeseen vuoden 2023 EM-kilpailuihin avattu!

 

Hakulomake vuoden 2023 EM-kilpailuihin on nyt avattu. Hakemus on auki 11.12.2022 asti.
 

Maajoukkueen valmennus pyytää huomioimaan, että tämän hetken tiedon mukaan EM-kilpailut Romaniassa käytäisiin vielä vanhoilla säännöillä. Mikäli tähän asiaan tulee muutosta, niin hakemuksen jättäneisiin urhelijoihin tullaan ollaan yhteydessä.

 

MM-kotikilpailuihin avataan erillinen hakemus ensi vuoden puolella. Maajoukkueen päävelmentaja pyytää huomioimaan jo nyt kausisuunnittelussa, että tulemme vaatimaan yhden kansainvälisen kilpailun ensi vuoden puolelta MM-kisajoukkueeseen hakevilta urheilijoilta. 

Hakulomake
 

Hae uudistuvaan kamppailulajien valmentajakoulutuksen 2-tason
pilottikoulutukseen viimeistään 20.11!

 

Kamppailulajien aiemmin kolmesta eri koulutuspolusta muodostunut 2-taso uudistuu! Aiemmin tiedotimme hausta 2-tason pilottikoulutukseen. Haku uudistuvan 2-tason toiseen pilottikoulutukseen on käynnissä. Aiemmin ensimmäiseen pilottiin hakeneiden ei tarvitse hakea siis uudestaan, vaan nyt etsitään lisää opiskelijoita täydentämään porukkaa.

Uudistuksen myötä kaikkien koulutukseen osallistujien yhteisiin koulutussisältöihin lisätään VOK-perusteiden lisäksi lasten ja nuorten ohjauksen erityispiirteitä ja osaamistavoitteita sekä vastuullisuuden teemoja. Lisäksi osallistuja voi valita painopisteeksi lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen.

Haku koulutukseen viimeistään 20.11.2022 tässä linkissä: https://forms.gle/sw9Q4t5QmYHm6wnG6. Pilottikoulutukseen valitaan 10-12 opiskelijaa motivaation, koulutustarpeiden ja toteutuvien hakukriteerien perusteella. Lisätietoja nettisivuiltamme >>

 

Dynamic Kicking Seminar Tampereella 26.11.
 

Black Eagle Taekwon-Do järjestää jo perinteeksi muodostuneen Dynamic Kicking Seminar -tapahtuman 26.11.2022 Tampereella. Nimensä mukaisesti nämä vuosittaiset seminaarit ovat keskittyneet potkuihin, potkutekniikkaan ja niiden soveltamiseen.

Tänä vuonna keskitytään erityisesti ottelupotkuihin ja rytmiin:

  • Kuinka tehdä oikeaoppisesti 360-asteinen dollyo
  • Kuinka heittää bandae dollyo chagi oikein
  • Tuplapotkut

Tapahtumaan on avoin kaikille vähintään 12-vuotiaille SITF:n jäsenseurojen jäsenille. Tapahtumaan mahtuu 30 osallistujaa. Osallistumismaksu 25 €. Ilmoittautuminen oman seuran kautta SITF:n ilmoittautumisjärjestelmä TKDMAN:iin viimeistään 23.11.2022. Lisätietoja >>

 

IAC Ylöjärvellä tammikuussa 2023 - ilmoittautuminen käynnissä!

Vuodesta 2023 on muodostumassa suomalaiselle Taekwon-Dolle todella merkittävä, kun saamme isännöidä suuria merkittäviä tapahtumia kotimaassamme. MM-kilpailuiden edellä historiallisen vuoden käynnistää IAC - kansainvälinen sovellutun Taekwon-Don seminaari 28.-29.1.2023 Ylöjärvellä!

Kouluttajana seminaarilla toimii mestari Leonardo Oros Duek, Chairman of ITF Inclusion Committee. Seminaari järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa.

Seminaarilla opitaan mm. tunnistamaan oppilaiden erityistarpeita ja toimimaan oppilaiden sekä heidän perheidensä kanssa. Lisäksi perehdytään sovelletun Taekwon-Don opetusohjelman luomiseen. Ohjelma on suunnattu punaisille ja mustille vöille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan opettamisessa ja saada lisää oppilaita. Opetus tapahtuu englanniksi.

Ilmoittautuminen seminaarille on nyt käynnissä ja suosittelemme toimimaan nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti. 

Lisätietoja itf2023.fi/iac
 

IUC - KANSAINVÄLINEN TUOMARIKURSSI SUOMEEN!

 

Pian IAC:n jälkeen helmikuussa on jatkoa luvassa, kun IUC - International Umpire Course, eli kansainvälinen tuomarikurssi järjestetään ensimmäistä kertaa koskaa Suomessa, Tampereella MM-kisojen 2023 isäntäkaupungissa. 25.-26.2.2023.
Virallinen kutsu tarkempine lisätietoinen julkaistaan aivan pian - seuraa viestintäämme!

 

itf.2023.fi/iuc
 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- Mustan vyön koe I-III. dan, TamkTKD, Tampere 27.11.
- SITF:n seuraforuumi 27.11. (lisätietoja tulossa pian!)
- UEF TKD Kuopion leiri 3.12.
- Mustan vyön koe, TKD Center, Ylöjärvi, 3.12.
- Mustan vyön koe, TKD Akatemia, Oulu, 17.12.
- Mustan vyön koe, Black Eagle TKD Tre, Tampere, 18.12.