SITF uutiskirje 1/2023

Jussi Somero
16.1.2023

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n uutiskirje 1/2023

 

IAC YLÖJÄRVELLÄ 28.-29.1. - AVOINNA KAIKILLE VYÖARVOILLE!

ITF järjestää yhteistyössä Suomen ITF Taekwon-Don ja Taekwon-Do Centerin kanssa IAC:n kansainvälisen sovelletun Taekwon-Don seminaarin 28.-29.1.2023.

Värivyöt huom: ITF:n järjestämät kansainväliset koulutukset (IIC, IUC, IAC jne.) ovat tyypillisesti suunnattu mustille, tai vähintään punaisille vöille. Ylöjärven IAC 28.-29.1. on poikkeuksellisesti vyöarvorajaton ja avoinna kaikille vähintään 14-vuotiaille SITF:n jäsenseurojen jäsenille. Varsinkin jos olet värivyö, on tämä sinulle hieno mahdollisuus! Koulutuksen opetus tapahtuu englanniksi.

Seminaarilla opitaan mm. tunnistamaan oppilaiden erityistarpeita ja toimimaan oppilaiden sekä heidän perheidensä kanssa. Lisäksi perehdytään sovelletun Taekwon-Don opetusohjelman luomiseen. Hyödyllistä informaatiota kaikille Taekwon-Doa opettaville ja opettamisesta kiinnostuneille. Opetus tapahtuu englanniksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu oman seuran kautta TKDMAN-järjestelmään viim. 19.1.
 

Lisätietoja IAC:sta
 

SM- JA HELMICUP -KILPAILUT KEMPELEESSÄ - ILMOITTAUDU KILPAILIJAKSI VIIMEISTÄÄN 22.1.

 

Taekwon-Do Akatemia ja Suomen ITF Taekwon-Do järjestävät yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa Taekwon-Don mustien vöiden suomenmestaruuskilpailut ja värivöiden HelmiCup -kilpailut Kempeleessä Linnakangastalolla 4.-5.2.2023.

Kyseessä on vuoden suurin kotimainen Taekwon-Do-kilpailutapahtuma, jossa on tarjolla sarjoja kaikille vyöarvoille ja kaiken ikäisille. Osallistua voivat kaikki Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurojen jäsenet, joilla on voimassa oleva lisenssi ja kilpailemisen kattava vakuutus. Myös ensikertalaiset voivat osallistua!

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu oman seurasi kautta Kihapp-järjestelmään. Seurojen ilmoittautumisvastaavat syöttävät ilmoittautumisen Kihappiin viimeistään sunnuntaina 22.1. Huomaathan, että oman seurasi ilmoittautumisraja voi päättyä aiemmin. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

YLEISÖLLE
Yleisöllä on kilpailuihin vapaa pääsy. Sunnuntaina 5.2. noin klo 13 alkaen (aikataulu tarkentuu ilmoittautumisen päätyttyä) pidetään juonnettu SM-kilpailujen finaaligaala ja palkintoseremonia. Kaikki viikonlopun aikana SM-mitalisijoille yltäneet palkitaan finaaligaalan yhteydessä, minkä lisäksi ratkotaan vielä kaksi jännittävää liikesarjafinaalia sekä kaksi nopeatempoista ottelufinaalia.

Kilpailun tuloksia ja etenemistä voi seurata julkiselta Kihapp-sivulta. Suomen ITF Taekwon-Do välittää kisatunnelmia kanavissaan. Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

LISÄTIETOJA
Tarkemmat tiedot kilpailusta löydät kilpailukutsusta, jonka löydät nettisivuiltamme. Luethan kutsun huolella. Lämpimästi tervetuloa Kempeleeseen!

Tarkemmat lisätiedot kilpailuista >>
 

(Q)IUC TAMPEREELLA - ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 21.1.

 

ITF järjestää yhteistyössä SITF:n ja Tampereen Taekwon-Do seuran kanssa kansainvälisen tuomarikurssin IUC:n Tampereella 25.-26.2. - ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa!

Yleisesti kansainvälisestä tuomarikurssista käytetään lyhennettä IUC, International Umpire Course. Tampereen kurssin merkittävyyttä lisää se, että kyseessä on itseasiassa QIUC, eli Qualifying International Umpire Course.

Ensi syksynä Suomessa järjestävät MM-kisat ovat aivan käsittämättömän mainio tilaisuus päästä tuomaroimaan korkeimmalla mahdollisella tasolla. MM-kisoihin tuomariksi haluavien tulee kuitenkin käydä QIUC, jotta he ovat perillä uusimmista kilpailu- ja tuomarisäännöistä. Pelkkä A-tuomarin sertifikaatti ei siis riitä tuomaroimaan MM-kisoissa.

A-tuomarin sertifikaatin voi käydä kätevästi suorittamassa (tai vanhan A-tuomarin paperin päivittämässä) kansainvälisellä tuomarikurssilla Tampereella. Koulutus on avoin kaikille ITF:n jäsenille, joilla on vähintään 1.Dan vyöarvo. Ilmoittaudu oman seurasi kautta viimeistään 20.1.

 

Lisätietoja tapahtumasta
 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- Black Eagle TKD Technical Seminar, Tampere 21.01. - 22.01.2023
- Seurawebinaari: Seuran toimintakäsikirja ja vuosikello, 23.1.2023
- Seurawebinaari: Tietoturva seuratoiminnassa 13.2.2023
- Black Eagle TKD Legends Seminar, Tampere 18.-19.2.2023
- UEF TKD Joensuun treenipäivä, Joensuu 4.3.2023

Lisätietoja nettisivujemme kalenterissa
 
 
ÄÄNESTÄ SITF:N VUODEN 2022 PALKITTAVIA

Vuoden vaihtuessa on tullut aika jälleen valita Suomen ITF Taekwon-Don vuoden 2022 palkittavat. Jäsenseuroillamme on ollut mahdollisuus esittää ehdokkaita äänestykseen ja saimmekin ehdotukset lähes jokaisesta seurasta ja useita ehdokkaita useampaan kategoriaan.

Tämä on merkki siitä, että seuroissa arvostetaan seuratasolla ja liittotasolla toimivia henkilöitä ja halutaan nostaa heidän tekemistään ja osaamistaan esille. Jo ehdokkaaksi nimeäminen itsessään on tunnustus. Suuri kiitos seuroille osallistumisesta!

Nyt valta siirtyykin teille, seuroissamme harrastaville, toimiville, opettaville, lisenssin omaaville henkilöille! Voit antaa äänesi yhdessä tai useammassa kategoriassa tiistaihin 24.1.2023 klo 23:59 asti. Eniten ääniä saaneet ehdokkaat palkitaan SM- ja HelmiCup -kilpailuiden yhteydessä Kempeleessä.

Huomaathan, että äänestää voivat vain jäsenseurassamme harrastavat tai toimivat henkilöt, joilla on voimassa oleva lisenssi. Jokainen voi äänestää vain kerran ja vain validit äänet jäävät voimaan. Äänestyslomakkeeseen vastanneiden henkilöiden lisenssit tarkistetaan erikseen, joten etunimi, sukunimi ja seuran nimi ovat tässä lomakkeessa pakollisena.

Tarkemmat tiedot ja ehdokkaat perusteluineen näet äänestyslomakkeelta.

Äänestyslomakkeelle

 

 
SITF:n syyskokous pidettiin Tampereella marraskuussa

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sääntömääräinen syyskokous 2022 järjestettiin lauantaina 19.11.2022 Hotelli Scandic Cityssä, Tampereella. Kokous keräsi varsin mukavan osanottajamäärän, koska paikan päällä Tampereella ja etäyhteyksin kodeista nähtiin yhteensä lähes 30 osallistujaa eri seuroista.

Lue kokouskuulumiset nettisivuiltamme >>

 
Salme Nummelan eteneminen mustalle vyölle ihastuttaa mediassa

Ylöjärvellä tehtiin joulun alla historiaa, kun Salme Nummela saavutti 1.Danin mustan vyön Taekwon-Do Centerin vyökokeessa 82-vuoden iässä. Taekwon-Dossa ei ole yläikarajaa! Näin ollen hän on vanhin ko. vyöarvon Suomessa  suorittanut. Isot onnittelut boosabumnim Salmelle!

Salmen inspiroiva ja hyvän tuulinen tarina on herättänyt myös median kiinnostuksen. Kuluneella viikolla Yle Radio Suomi haastatteli Salmea ja tästä poikinut uutinen nousi nousi Yle.fi:n valtakunnalliseen uutisvirtaan! Kannattaa käydä tutustumassa - ihan joka päivä lajimme, varsinkaan harrastustoiminta ei saa tällaista huomiota valtakunnallisessa mediassa.

Yle.fi: Burpee-hyppyjä ja halkaistuja lautoja – 82-vuotias Salme Nummela treenasi seitsemän vuotta ja sai mustan vyön taekwondossa
Yle Radio Suomi: 82-vuotias Salme Nummela sai mustan vyön taekwon-dossa