SITF uutiskirje 12/2023

Jussi Somero
4.12.2023

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n
uutiskirje 12/2023

 
Uutisia
 

Uusi harrastaja tai harrastajan huoltaja?
Ota SITF:n some-kanavat haltuun!

 

Kuva: Unslapsh.com

Oletko hiljaittain aloittanut uusi Taekwon-Don harrastaja tai junioriharrastajan huoltaja? Tiesitkö, että Suomen ITF Taekwon-Do (SITF) viestii verkkosivustonsa taekwon-do.fi lisäksi aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa?
 

Tiedotamme niissä tulevista tapahtumista ympäri Suomen, mutta tunnelmoimme monesti myös vanhojen parissa ja jaamme seurojen sekä harrastajien julkaisuja. Ota siis sinäkin SITF:n viralliset some-kanavat haltuun!
 

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n pääasialliset some-kanavat

Instagram: @tkdfinland | Facebook: @tkdfinland
 

Maajoukkueen some-kanavat

Instagram: @itftaekwondomaajoukkue | Facebook: @sitfmaajoukkue

Omissa julkaisuissa voi käyttää erityisesti aihetunnistetta #sitftreenaa.

SITF:n löytää myös Linkedinistä ja X:stä, mutta niissä olemme toistaiseksi vähemmän aktiivisia. Muita some-tilejä esim. Instagramissa lajiliitollamme ei ole.

 

SITF:n syyskokous pidettiin Ylöjärvellä

Suomen ITF Taekwon-Don sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 28.10.2023 Ylöjärvellä, Juustoportissa, sekä etäyhteyksin Zoom -sovelluksessa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömäiset asiat sisältäen mm. puheenjohtajan ja rahastonhoitajan valinnan seuraavalle kaksivuotiskaudelle sekä muiden hallituksen jäsenten valinnan seuraavaksi vuodeksi.

Tarja Korhonen Taekwon-Do Centeristä, Ylöjärveltä valittiin puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025.
Tarja Korhonen. Kuva: Markku Rantanen / SITF

Korhonen seuraa puheenjohtajana vuoden vaihteessa paikalta jäävää Taekwon-Do Tornion Tanja Hammaretta, joka on toiminut puheenjohtajana vuosina 2018-2023.

Niin ikään seuratasolla Taekwon-Do Centeriä edustava Tarja Muikku valittiin rahastonhoitajaksi kaudelle 2024-2025. Aiemmin rahastonhoitajana on toiminut Laura Nikkola-Kuusisto vuosina 2010-2013 ja 2016-2023.

Puheenjohtajan ja rahastonhoitajan lisäksi hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseneksi vuodelle 2024 Eerika Leppänen (Taekwon-Do Akatemia), Jukka Holmén (Black Eagle Taekwon-Do Tampere), Satu Kokko (Taekwon-Do Akatemia), Sini Veteläinen (Sastamalan Taekwon-Do seura), Ville-Petteri Ukonaho (Rasbudo Hangö), sekä varajäseniksi Antti Holmén (Black Eagle Taekwon-Do Tampere) ja Henni Ylimäinen (Taekwon-Do Tornio).

Lisenssivastaavaksi vuodelle 2024 valittiin Eerika Leppänen (Taekwon-Do Akatemia) ja SITF:n huippu-urheiluvaliokuntaa (Huva) johtavaksi maajoukkueen päävalmentajaksi valittiin kaudelle 2024-2025 Joonas Helassalo, Tampereen Taekwon-Do seurasta.

Lämpimät onnittelumme kaikille luottamustoimiin valituille!
 

Suurmestari Fikret Gülerin muistolle

Fikret Güler Aitoossa vuonna 1995. Kuva: Kari Saarinen

Taekwon-Don Suomeen tuonut suurmestari Fikret Güler, 9. Dan, on menehtynyt 17.11.2023 rauhallisesti perheensä läsnäollessa pitkäaikaiseen sairauteen.

Suomen ITF Taekwon-Do muistaa lämmöllä ja kiitollisuudella suurmestari Fikret Güleria, 9. Dan, ja hänen tekemäänsä perusteellista ja hyvää työtä ITF:n alaisen toiminnan käynnistämiseksi Suomessa. Suurmestari Gülerin työn tulokset näkyvät toiminnassamme yhä tänäkin päivänä.
Lue muistokirjoitus nettisivuiltamme
 

Hae mukaan SITF:n viestintä- ja markkinointivaliokuntaan!

Haluatko olla edistämässä Taekwon-Don näkyvyyttä Suomessa? Oletko innokas kirjoittaja, somessa toimija tai kiinnostaako esimerkiksi videoiden editointi? Tule mukaan Suomen ITF Taekwon-Do ry:n viestintä- ja markkinointivaliokuntaan!

Viestintä- ja markkinointivaliokunta vastaa SITF:n jokapäiväisestä viestinnästä ja sen vapaaehtoisvoimin tämäkin uutiskirje on koottu.

Haemme nyt uutta päätoimittajaa Taekwon-Do Life -lehdelle ja muita uusia jäseniä valiokuntaan, vahvistaaksemme toimintaamme. Haku on käynnissä 17.12.2023 asti.
Lue lisää ja hae mukaan
 

Tampere Cup viimeisteli Black Belt Cupin

Kuva: Markku Rantanen / SITF

Tampere Cup 2023 -kilpailut käytiin la 2.12. Etelä-Hervannan koululla, Tampereella. Tapahtumassa kilpailtiin vuoden viimeinen ja ratkaiseva Black Belt Cup -osakilpailu, sekä lisäksi värivöiden kilpailut ja diesel cup -kilpailut

Koko tapatuman mitalitilastoissa parhaaksi seuraksi selviytyi isäntäseura Tampereen Taekwon-Do seura. Black Belt Cupissa tämän kolmannen osakilpailun myötä vuoden voittajiksi selvisi miehissä Leevi Turunen (Turun ITF TKD), naisissa Heta Nieminen (HYTKD), pojissa Luca Stirbu (BE TKD Tampere) ja tytöissä Veera Kilpala (JKL ITF TKD).

Lämpimät onnittelut kaikille!
Lue lisää Tampere Cupista
 

Maajoukkueen valmennustiimi kaudelle
2024-2025 valittu

Kuva: Michael Holler / SITF

Suomen ITF Taekwon-Don maajoukkue on tehnyt valinnat valmennustiimiinsä kaudelle 2024-2025 ja kokoonpano on seuraavanalainen:
  • Joonas Helassalo, päävalmentaja
  • Laura Nikkola-Kuusisto, joukkueenjohtaja
  • Ismo Mäkinen, valmentaja (päävalmentajan sijainen tarvittaessa)
  • Pauliina Hietaniemi, valmentaja
  • Aleksi Sarkkinen, valmentaja
  • Jutta Aartola, apuvalmentaja
  • Mira Sjövall, apuvalmentaja (liikesarjat)

Lämpimät onnittelut kaikille valituille!

 

Maajoukkuehaku 2024 EM-kilpailuihin Puolassa

Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailut 2024 kilpailaan Lublinissa, Puolassa 17.-21.4.2024. Haku Suomen ITF Taekwon-Don maajoukkueeseen näitä kilpailuita silmällä pitäen on nyt avattu ja päättyy 4.1.2023.
 

Hakemus on avoin kaikille vähintään 1. gup vyöarvon omaaville SITF:n jäsenseurojen jäsenille, jotka ennen kilpailujen alkamista ehtivät täyttää 12 vuotta ja saada mustan vyön. Mikäli maajoukkueeseen joku haluaisi hakea ainoastaan joukkuelajien edustajiksi, niin se löytyy niin ikään hakulomakkeesta.

Luethan lomakkeella olevan alustuksen sekä ohjeistuksen ja täytät lomakkeen huolella. Lisätietoja antaa tarvittaessa maajoukkueen valmennustiimi (valmennustiimi@taekwon-do.fi).
Lisätietoja ja hakulomake
 

Hae SITF:n häirintäyhdyshenkilöksi kaudelle 2024-2025

Suomen ITF Taekwon-Do on avannut haun häirintäyhdyshenkilöksi. Häirintäyhdyshenkilö on luottamuksellinen tukihenkilö, johon häirintää lajin parissa kohdannut voi ottaa yhteyttä tukea saadakseen.
 

Häirintäyhdyshenkilöt toimivat hallituksen alaisuudessa sekä tiiviissä yhteistyössä eettisen ja kurinpidollisen valiokunnan kanssa.

SITF järjestää häirintäyhdyshenkilöille myös kattavan koulutuksen. Hakuaika päättyy 15.12.2023.

Lisätietoja nettisivuillamme
 

Huomioi sääntömuutos: lisenssit vuodelle 2024 tulevat myyntiin pian

Kuva: Michael Holler / SITF


Lisenssikausi muuttuu kalenterivuodeksi 1.1.2024

SITF:n lisenssikausi on tähän asti alkanut ja päättynyt syksyisin (1.9.-31.8). Kevätkokouksessa 21.5.2023 päätettiin muuttaa lisenssikausi kalenterivuodeksi (1.1.-31.12.)

Syksyn aikana 1.9.-31.12.2023 on ollut käytössä siirtymäkausi ja muutos tulee voimaan nyt 1.4.2024.

Muista siis hankkia uudelle vuodelle 2024, heti kun ne tulevat saataville. Tätä kirjoittaessa lisenssit vuodelle 2024 eivät ole vielä ostettavissa, mutta seuraa viestintäämme - kerromme heti kun ne ovat!
 
Tulevia tapahtumia

Pohjois-Suomen alueellinen maajoukkueryhmän
leiri Oulussa 9.12.

Kuva: Markku Rantanen / SITF

Suomen ITF Taekwon-Do järjestää alueellisen maajoukkueryhmän leirin Oulussa 9.12. Leiri on avoin kaikille huippu-urheiluista kiinnostuneille, vähintään 12-vuotiaille ja vyöarvoltaan 4.gup SITF:n jäseurojen jäsenille. Tule treemaan päivä Ouluun maajoukkuevalmentajien johdolla ja kuulemaan enemmän maajoukkuetoiminnasta.

Ilmoittautumiset seuroittain TKDMAN:iin viimeistään 5.12. joten olethan nopea.
 

Turun ITF Taekwon-Don leiripäivä 16.12.

Kuva: Turun ITF Taekwon-Do

Turun ITF Taekwon-Do järjestää syys- ja kevätkaudella leiripäiviä 1-2 kuukauden välein. Leiripäivien aikana syvennytään vaihtelevasti Taekwon-Don eri osa-alueisiin. Leiripäivät ovat avoimia kaikille yli 13-vuotiaille harrastajille, joilla on vähintään keltainen vyö (8 gup). Opettajana leiripäivinä toimii Janne Vuononvirta, 5. Dan

Syksyn kolmas leiripäivä järjestetään 16.12. Liikuntakeskus Alfassa Turussa, klo 11:15 - 15:15.

Leirin hinta on 10€ ja ilmoittautuminen tapahtuu seuroittain TKDMAN:iin viimeistään 14.12.
 

Akatemia Open Oulussa 20.1.2024

Kuva: Joni Tuohimaa
 

Taekwon-Do Akatemia ja SITF järjestävät mustien vöiden Black Belt Cup -osakilpailun 1/2024 sekä Diesel Cupin ja värivöiden kilpailut Oulussa 20.1.2024. Kilpailupaikkana on Hiukkavaaran koulu osoitteessa Tahtimarssi 3, 90670 Oulu.

Kilpailuissa on sarjat sekä lapsille että aikuisille kaikissa SITF:n kilpailusääntöjen mukaisissa ikä- ja vyöarvoluokissa yli 45-vuotiaiden sarjoihin saakka.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 12.1.2024. Ilmoittautuminen suoritetaan seuroittain Kihapp-järjestelmään. Huomaattehan, että 1.1. alkavan lisenssikauden osalta
lisenssi- ja vakuutusasiat tulee hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Akatemia Open on myös hyvä valmistelukisa ennen Jyväskylässä kaksi viikkoa myöhemmin kilpailtavia SM- ja HelmiCup-kisoja.

Tarkemmat tiedot käyvät ilmi kilpailukutsusta (PDF)

 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- 9.12.2023: Black Eagle Tatami Open, Tampere
- 9.12.2023: Dan-koe (1.-3.dan), Tampere
- 9.12.2023: Mustan vyön koe (I-III , Helsinki)
- 10.12.2023: Mustan vyön kokeet (1.-3. Dan), Ylöjärvi
- 16.12.2023: Mustan vyön kokeet 1.-5. Dan, Oulu
- 22.12.2023: Mustan vyön kokeet 1.-6.dan, Tampere (BE TKD)
- 7.1.2024: Dan-koe (1-3. Dan), Tampere (TamTKD)
- 13.1.2024: Maajoukkueryhmän leiri, Varala, Tampere
- 19.1.2024: VOK 2: Etäjakso 2/2

Lisätietoja nettisivujemme kalenterissa