SITF uutiskirje 3/2024

Jussi Somero
18.3.2024

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n
uutiskirje 3/2024

 
Uutisia
 

SM-kilpailut & HelmiCup kilpailtiin Jyväskylässä

Kuva: Markku Rantanen / SITF

Taekwon-Don SM-kilpailut ja HelmiCup 2024 kilpailtiin 3.-4.2.2024 Jyväskylässä, Vaajakosken liikuntahallilla. Paikallisen seuran Jyväskylän ITF Taekwon-Don ja SITF:n järjestämään tapahtumaan oli ilmoittautunut 179 osallistujaa Helsingistä Rovaniemelle. Lämpimät kiitokset kaikille kilpailijoille, tuomareille, valmentajille, yleisölle ja järjestävän seuran talkooväelle onnistuneista kisoista!

Tarkemman tulostiedotteen löydät nettisivuiltamme.
Kuva: Michael Holler / SITF

Kuvagalleria Jyväskylän kilpailuista

Kahden päivän aikana nähtiin hienoja suorituksia niin junioreiden, kuin aikuistenkin sarjoissa. Kisatunnelmiin voit sukeltaa vielä kertaallen Kuvapankimme tapahtumgalleriassa!
Katso kuvia Jyväskylän kilpailuista

SM & HelmiCup medioissa

Koillissanomat 5.2.2024: Julia Pätsille mitaliputki - kultaa, hopeaa ja pronssia taekwon-don SM-kilpailuista Jyväskylässä

Joutsan seutu 7.2.2024: Kangasvierille hopeaa Helmicupista

Kainuun Sanomat 9.2.2024: Kajaanilainen Lotta Keränen onnistui SM-hopean arvoisesti
 

Vuoden 2023 palkitut

Kuva: Markku Rantanen / SITF

 

Suomen ITF Taekwon-Do palkitsi vuoden 2023 aikana lajin ja lajiliiton toiminnassa ansioituneita henkilöitä lauantaina 3.2.2024 Jyväskylässä SM- ja HelmiCup-kilpailuiden yhteydessä. Kaikki syyskaudella lisenssin hankkineet harrastajat pääsivät osallistumaan valintaan tammikuun aikana järjestetyssä äänestyksessä. Suuret kiitokset kaikille ehdokkaita esittäneille seuroille ja äänestykseen osallistuneille harrastajille, sekä lämpimät onnittelut palkituille!
  • Vuoden tuomari: Henri Savilampi, Taekwon-Do Akatemia
  • Vuoden juniori: Mitro Krutzin, Tampereen Taekwon-Do seura
  • Vuoden vaikuttaja: Heli Karjalainen, Tampereen yliopiston Taekwon-Do
  • Vuoden valmentaja: Joonas Helassalo, Tampereen Taekwon-Do seura
  • Vuoden tapahtuma: MM-kilpailut 2023, Tampere
  • Vuoden seura-aktiivi: Satu Kokko, Taekwon-Do Akatemia
Lisätietoa vuoden palkituista nettisivuillamme >>
 
 

Suomalaisia mitalijahdissa Open Dutchissa, Hollannissa

Kuva: Hellu Hanhikangas / SITF

Suomalaiset Taekwon-Do-kilpailijat kävivät tänäkin vuonna hakemassa vauhtia pian käsillä oleviin SM-kilpailuihin ja värivöiden HelmiCuppiin, Alankomaissa järjestetystä, perinteisestä Open Dutch 2024 -kilpailuista 27.1.2024.

Suomesta paikalla mitaleista taistelemassa olivat Espoon TKD-seura, Itä-Suomen Yliopiston Taekwon-Do, Rasbudo ITF Taekwon-Do, Sirius Taekwon-Do, Taekwon-Do Akatemia, Tampereen Taekwon-Do Seura, ja Helsingin Yliopiston Taekwon-Do seura. Yhteensä kisoihin osallistuttiin 27 urheilijan vahvuudella.

Kisareportterimme Hellu Hanhikangas taltioi kisatunnelmia. Lue raportti nettisivuiltamme!
Lue kisaraportti nettisivuiltamme
 

Maajoukkue Puolan EM-kilpailuihin valittu

Suomen ITF Taekwon-Don maajoukkueen valmennustiimi on tehnyt valinnat Puolan EM-kilpailuiden maajoukkueeseen. Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailut käydään 18.-21.4.2024 Lublinissa, Puolassa.
Katso ketä on mukana EM-kisojen maajoukkueessa
Tulevia tapahtumia
 

SITF:n suurleiri Vuokatissa 14.-16.6.2024

Suomen ITF Taekwon-Don suurleiri 2024 järjestetään tänä vuonna Vuokatin kauniissa maisemissa, Sotkamossa 14.-16.6.2024. Ilmoittautuminen tälle järjestyksessään kolmannelle valtakunnalliselle Suurleirille on nyt käynnissä! Ilmoittautuminen tapahtuu oman seuran kautta TKDMAN-järjestelmään viimeistään 31.5.2024. Varmista sinäkin paikkasi vuoden kivoimmalla leirillä nyt!

Mikä Suurleiri?

SITF:n suurleiri on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa harrastajat ympäri Suomen nauttimaan kesästä, yhdessäolosta ja Taekwon-Dosta viikkoa ennen juhannusta!

Leiri on avoin kaikille lisenssin maksaneille SITF:n jäsenseurojen jäsenille valkoisista mustiin vöihin. Leirin ohjelmassa on toimintaa sisällä ja ulkona (säävaraus), sekä Taekwon-Doa että muuta mukavaa. 

Kuva: Ari Kairala / SITF
Kuva: Ari Kairala / SITF

Tekemistä vaikka koko perheelle!

Leiripaikkana toimii Holiday Club Katinkulta. Katinkullan kylpylähotelli ja Pohjoismaiden monipuolisin lomakeskus tarjoaa upeat puitteet leirille Vuokatin kauniissa maisemissa. Aktiviteetteja löytyy Taekwon-Do-harjoitusten ohella niin monipuolisesta kylpylästä, tennis- ja golfkentiltä, ulkoilualueilta kuin lähellä sijaitsevasta Superpark Vuokatista sekä lukuisten muiden palveluiden parista.

Suurleirille kannattaakin tulla koko perheen kanssa, sillä Katinkullassa ja Vuokatissa riittää tekemistä myös niille, jotka eivät osallistu Taekwon-Do-harjoituksiin. Tästä ohjelmaa perheen kesälomalle leiriviikonlopun ajaksi – tai vaikka koko viikoksi!
Lisätietoja: taekwon-do.fi/sitf-suurleiri-2024
 

Sonkal Veikkolan itsepuolutusleiri 23.3.2024

ITF Taekwon-Do Sonkal Veikkola järjesteää itsepuolutusaiheisen leirin Veikkolan koululla, Kirkkonummella lauantaina 23.3.2024. Leirin ohjaajana toimii Janne Vuononvirta 5.Dan.

Leiri avoin kaikille vähintään 10-vuotiaille, vyöarvoltaan vähintään 8.gup SITF:n jäsenseurojen harrastajille. Leiirin hinta 10 € / osallistuja. Ilmoittautuminen seuroittain TKDMAN:iin 22.3.2024 mennessä. Ovet aukeavat klo 9.30.
Lisätietoja
 

Taekwon-Do Akatemian kevätleiri Oulussa 6.-7.4.2024

Taekwon-Do Akatemia järjestää perinteisen kevätleirin Oulussa 6.-7.4.2024. Leiri on avoin kaikille SITF:n jäsenseurojen harrastajille aina valkoisista mustiin vöihin. Leirin opettajina toimivat Taekwon-Do Akatemian päävalmentaja, mestari Mikko Allinniemi, 7. Dan, sekä moninkertainen EM- ja MM-mitalisti Jari Ramberg, 4. Dan, apunaan Taekwon-Do Akatemian opettajia ja apuopettajia.

Kuva: Ari Kairala / SITF

Tänä vuonna kevätleirin teemana on turvallinen matalan kynnyksen ottelu- ja itsepuolustusharjoittelu. Leiripaikkana toimii Rajakylän koulun liikuntasali osoitteessa Ruiskukkatie 4-6, 90580 Oulu.
Lisätietoja
 

Arctic Taekwon-Don 10-vuotisjuhlaleiri 13.-14.4.2024

Kuva: Arctic Taekwon-Do

Arctic Taekwon-Do ry täytti 10 vuotta 23.2. ja järjestää merkkivuoden kunniaksi juhlaleirin Rovaniemellä 13.-14. huhtikuuta 2024. Leirin pääopettajaksi saapuu norjalainen Arne Witzø 5. Dan, joka on luotsannut Norjan menestynyttä maajoukkuetta päävalmentajan roolissa vuodesta 2013.

Leirin teemana on hauskanpito Taekwon-Don parissa pohjoisen malliin! Ikä- ja vyöarvorajaton leiri on avoin kaikille SITF:n jäsenseurojen jäsenille ja Arctic Taekwon-Do toivottaa jokaisesta seurasta yhden osallistujan tervetulleeksi leirille ilman leirimaksua!

Lauantai iltana järjestetään lisäksi juhlaillallinen, jonka ohjelmassa on seuran historian muistelua, seurustelua, hyvää ruokaa ja tietenkin kakkua.

Ilmoittautuminen leirille sekä itse juhlaillalliselle tapahtuu seuroittain TKDMAN:iin viimeistään 30.3. Arctic Taekwon-Do toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle!
Lue lisää virallisesta leirikutsusta!
 

Taekwon-Do-ohjaajakoulutuksia (TOK) Torniossa!

SITF järjestää 1-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutuksen (TOK 1) Torniossa 23.-24.3.2024.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa monipuolisen Taekwon-Do-harjoituksen koostamista, opettamaan oppimista, taitojen opettamista, fyysisiä ominaisuuksia Taekwon-Dossa, oman Taekwon-Do-polun rakentamista sekä lajiliiton Suomen ITF Taekwon-Do ry:n toimintaa Suomessa. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 4.- 1. gup värivöille oman Taekwon-Do polun tueksi, ja sopii myös jo ryhmiä ohjaaville 6.-5. gup tai ohjaamista aloitteleville mustille vöille.

Ilmoittautumiset seuroittain TKDMAN:iin viimeistään 17.3.2024.
Lisätietoja
2-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus (TOK 2) on puolestaan luvassa niin ikään Torniossa 20.-21.4.2024. Merkkaa jo kalenteriin, lisätietoja on luvassa pian!
 

SITF:n tuomarikurssi Espoossa 14.4.2024

Kuva: Ari Kairala / SITF

SITF järjestää tuomarikurssin sunnuntaina 14.4.2024 Espoossa. Tällä tuomarikurssilla voi suorittaa B-, C-, tai D-tuomarin pätevyyden tai käydä kertaamassa tuomariluokkansa mukaiset tiedot. Kurssilla käydään läpi mm. uusimmat ITF ja SITF:n kilpailusäännöt.

Viimeinen ilmoittautumispäivä perjantaina 5.4. Esitehtävät lähetetään ilmoittautuneille viimeistään maananantaina 8.4.
Lisätietoja nettisivuillamme
 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- 23.3.2024: Maajoukkueleiri, Tampere
- 4.4.2024: 1-tason ohjaajakoulutus (VOK 1), väliwebinaari
- 11.4.2024: Kamppailulajien seurawebinaari: Seuran toimintakäsikirja
- 18.-21.4. EM-kilpailut, Puola
- 19.-21.4.2024: 3-tason valmentajakoulutus (VOK 3), lähijakso 1/5
- 20.4.2024: Turun ITF Taekwon-Don leiripäivä
-3.-5.5.2024: Pudasjärven kevätleiri 2024
- 4.5.2024: HYTKD:n kevätleiri

Lisää tapahtumia nettisivujemme kalenterissa