SITF uutiskirje 4/2024

Jussi Somero
29.4.2024

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n
uutiskirje 4/2024

 
Uutisia
 

EM-kilpailut kisattiin Puolassa - Suomeen yksi kulta ja seitsemän pronssia

Kuva: Hellu Hanhikangas / SITF

17-21.4.2024 järjestettiin Puolan Lublinissa 38. aikuisten Euroopan mestaruuskilpailut, 29. junioreiden EM-kilpailut ja kaikkien aikojen ensimmäiset alle 15-vuotiaiden EM-kilpailut. Kisat juhlistivat myös AETF:n 45-juhlavuotta ja Puolan kansallisen lajiliiton 50-juhlavuotta. Suomen joukkue lähti paikalle 30 kilpailijan, päävalmentaja Joonas Helassalon, joukkueenjohtaja Laura-Nikkola Kuusiston, sekä valmentajien Ismo Mäkisen, Aleksi Sarkkisen ja Pauliina Hietalan johdolla.

Tuloksena oli yksi henkilökohtainen kultainen Euroopan mestaruus Kalle Kiviojalle ja peräti kahdeksan pronssimitalia joukkueelle.

Katso video kultamitallin varmistaneesta Kallen yop cha jirugista Youtubessa >>

Aikuisten EM-kilpailussa Suomi saavutti maiden välisessä vertailussa 13. sijan ja junioreiden kohdalla 18. sijan. Kokonaissijoitus oli 17.

Kivioja Kalle (TamTKD):  Miehet, voimamurskaus, kultaa (Tampereen Taekwon-Do seura)
Figueroa Ariella (Black Eagle TKD Tre): Naiset, 4.-6.dan liikesarjat, pronssia
Keränen Lotta (TKD Akatemia): Naiset, 3.dan liikesarjat, pronssia
Kiviranta Tino (TamTKD ): Miehet, ottelu 75-81 kg, pronssia
Korina Nika (Black Eagle TKD Tre): U18 tytöt, 1.dan liikesarjat,  pronssia
Mettinen Nita (TamTKD): Naiset, ottelu -50 kg, pronssia
Salonen Henna (TamTKD): Naiset, ottelu 55-60 kg, Tampereen Taekwon-Do seura, pronssia
Keränen, Kiikkinen, Kilpala, Kivioja, Mettinen, Nieminen: Naisten joukkue, voimamurskaus, pronssia


Suomen ITF Taekwon-Do onnittelee lämpimästi mitalisteja ja koko joukkuetta menestyksekkäästä kisasta!
 
Lue kisaraportti nettisivuiltamme
 

SITF:n kevätkokous järjestetään 18.5.

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 18.5.2024 klo 18:00 alkaen Vexve Areenalla Sastamalassa, Black Belt Cupin jälkeen. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurojen jäsenet. Huomaathan kuitenkin, että kaikilla seuran äänivaltaa käyttävillä virallisilla kokousedustajilla tulee olla seuransa valtakirja (ks. säännöt). Kaikilla kokoukseen osallistuvilla on puheoikeus.

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi 14.5.2024 mennessä. Etäyhteydellä osallistuvien tulee ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa sähköposti, johon kokouslinkki lähetetään. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostiin ennen kokousta.

Virallinen kutsu, esityslista ja valtakirjapohja ovat nähtävillä nettisivuillamme.
 
 

Asetu ehdolle valiokuntiin ja tule mukaan SITF:n järjestötyöhön!

Kuva: Markku Rantanen  / SITF

Tule ja vaikuta. Hae kokemusta. Luo kontakteja. Opi ymmärtämään Taekwon-Doon liittyvää järjestötoimintaa ja kehitä lajin toimintaa eteenpäin Suomessa. Suomen ITF Taekwon-Do ry kaipaa tekijöitä vetämään ja kehittämään valiokuntiamme!

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n tulevassa kevätkokouksessa 18.5.2024 valitaan valiokuntavastaavat kaudelle 2025-2026 sekä kaikki jäsenet eettiseen ja kurpindolliseen valiokuntaan. Lisäksi valitaan tekniikkavastaava opettajavaliokuntaan.

Voit asettua ehdolle valiokuntavastaavaksi, tekniikkavastaavaksi tai eettisen ja kurinpidollisen valiokunnan jäseneksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi 4.5.2024 mennessä tai sääntöjen mukaisesti kevätkokouksessa.
Lue lisää valiokuntien avoimista paikoista
Tulevia tapahtumia
 

Suomen ITF Taekwon-Don suurleiri lähestyy!

Jo perinteeksi muodostunut Suurleiri suuntaa tänä vuonna Vuokattiin, jonne kokoonnutaan tuttuun tapaan viikkoa ennen juhannusta (14.–16.6.) nauttimaan kesästä, Taekwon-Dosta ja yhdessäolosta. Ilmoittautuminen Suurleirille on avoinna aina 31.5. saakka, joten leiriviikonlopun voi merkitä kesälomakalenteriin vaikka heti!

Leiripaikkana toimivassa Holiday Club Katinkullassa ja Vuokatissa riittää tekemistä koko perheelle – myös niille, jotka eivät osallistu Taekwon-Do-harjoituksiin.
Kuva: Viivi Tuohimaa / TKD Akatemia

Kesäpäivää voit viettää harjoitussalin lisäksi vaikkapa Kainuun Rivieraksikin kutsutulla Hiukan hiekkarannalla. Vuokatin upeista maisemista pääset nauttimaan myös lukuisten vaellus- ja pyöräilyreittien varrella, joista jokainen löytää varmasti mieleisensä; Eino Leinon polku tutustuttaa Vuokatinvaaran salaisuuksiin, Vuokatin vaellus haastaa kokeneemmankin patikoijan, ja Vuokatin kierros pyöräillen esittelee alueen keskeiset kohteet koko perheelle sopivan pyöräilyreitin varrella.

Jylhien vaaramaisemien ohella Vuokatissa aika kuluu Taekwon-Do-harrastuksen ulkopuolellakin esimerkiksi leiripaikan yhteydessä olevan monipuolisen kylpylän kuohuissa, Superparkissa, läheisessä keilahallissa tai Go Vuokatin hauskojen aktiviteettien parissa – tarjolla on mm. VR Roomin virtuaalitodellisuuselämyksiä ja erilaisia pakohuonepelejä, tai sitten voit lähteä vaikkapa testaamaan tarkkuuttasi  jousiammunnan tai kirveenheiton merkeissä!
Tutustu kaikkiin Vuokatin palveluihin ja löydä suosikkisi täältä!
Lisätietoja: taekwon-do.fi/sitf-suurleiri-2024
 

Seurawebinaari: Tavoitteellinen ja monikanavainen seuramarkkinointi, ti 7.5.2024

Kevään aikana on järjestetty seuratoimintaa kehittäviä ja ajatuksia herättäviä seurawebinaareja kamppailulajiliittojen jäsenseuroille! Seuraavana vuorossa on ti 7.5. klo 17:30-18:30 tavoitteellinen ja monikanavainen seuramarkkinointi.

Webinaarissa sukelletaan ajattelemaan mitä kaikkea seurojen tulisi nykyajan toimintaympäristössä miettiä seuran ”kuluttajamarkkinoinnin” suhteen.

Ilmoittaudu tästä (15€)

Lisää muista kevään seurawebinaareista voit lukea täältä
 

Sastamalan Black Belt Cup- ja värivoiden kilpailut 18.5.2024

Sastamalan Taekwon-Do Seura ry ja Suomen ITF Taekwon-Do ry järjestävät mustien vöiden Black Belt Cup- ja värivöiden kilpailut lauantaina 18.5.2024. Kilpailupaikkana toimii Vexve Areena (Ratakatu 5, 38210 Sastamala). Kilpailuissa on sarjat sekä lapsille että aikuisille värivöiden ja mustien vöiden sarjoissa. Lisäksi kilpaillaan Diesel- ja Diesel+ -sarjoissa.

Huomioitavaa on kokeilumuotoinen C-juniorien Point Fight -ottelu.

C-juniorien ottelussa kilpaillaan Point Stop -ottelun sijasta Point Fight -ottelua. Point Fightissa ottelua jatketaan kunnes vähintään kaksi tuomaria näkee pistesuorituksen eli ottelua ei katkaista mahdollisen pistesuorituksen jälkeen. Otteluaika on yksi erä, minkä pituus on 90 sekuntia.

Ilmoittautuminen tapahtuu seuroittain viimeistään perjantaina 10.5 ja jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan

Tervetuloa Sastamalaan!
Lisätietoja kilpailuista
 

Suuri Budoleiri 7.-9.6.2024, Tampere

Suuri Budoleiri tulee taas – tule mukaan kesän budoimpaan tapahtumaan  Varalaan!

Suuri Budoleiri on 8 – 14-vuotiaille kamppailulajien harrastajille  järjestetty leiri, joka järjestetään vuonna 2024 jo 25. kerran.  Perinteisesti leirillä harjoitellaan oman lajin ohjaajien johdolla ja päästään kokeilemaan myös muita mukana olevia lajeja, kuten aikido,  taido, judo ja taekwondo. Leirin kokokohta on käynti Särkänniemen  elämyspuistossa tai Flowparkissa, oman valinnan mukaan.

Suuri Budoleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla 7.-9.6.2024. Leiri  alkaa perjantaina klo 12 ja loppuu sunnuntaina klo 13. Taekwon-Don  ohjaajina toimii Milla Suorsa 4. Dan (Jyväskylän ITF Taekwon-Do), Joni  Kokko 4. Dan (Taekwon-Do Akatemia) ja Krista Mäkinen 2. Dan (Tampereen  yliopiston Taekwon-Do/Taekwon-Do Center Ylöjärvi).

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta 19.5.2024 mennessä: budoleiri.sporttisaitti.com/suuri-budoleiri-8-14-vuotiaille-/ilmoittautuminen/

Lisätietoja Suuresta Budoleiristä
 
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

- 4.-5.5.2024: HYTKD:n erikoistekniikkaleiri (ilmoittautuminen päättynyt)
- 16.5.2024: 1-tason ohjaajakoulutus (VOK1), lopetuswebinaari
- 25.5.2024: Mustan vyön koe 1.-5. Dan, Oulu
- 26.5.2024: Mustan vyön koke, Tampere (TamTKD)
- 2.6.2024: Mustan vyön koe I-VI dan, Tampere (Black Eagle TKD)
- 5.6.2024: Seurawebinaari: Vapaaehtoisten houkutteleminen, sitouttaminen ja hyvinvointi

Lisää tapahtumia nettisivujemme kalenterissa