Lisenssi Syyskausi 2023 (muutoksia 2024 alkaen)

Jussi Somero
27.8.2023

Poikkeuksellinen Lisenssikausi 1.9.2023 - 31.12.2023

Lisenssi 11€
Vakuutukset lisenssin kera: Oma vakuutus (11€), B1 (74€) ja B2 (50€), Harraste (95€) ja A-Superlisenssi (162€), sekä kertakilpalisenssi (30€).

 

Lisenssikausi muuttuu kalenterivuodeksi 1.1.2024

SITF:n lisenssikausi on tähän asti alkanut ja päättynyt syksyisin (1.9.-31.8). Kevätkokouksessa 21.5.2023 päätettiin muuttaa lisenssikausi kalenterivuodeksi (1.1.-31.12.). Muutos tulee voimaan 1.1.2024. Kokonaisen kauden lisenssimaksun suuruus (32 €) säilyy ennallaan.

Muutosta ennen 1.9.-31.12.2023 käytössä on siirtymäkausi, jolloin lisenssimaksun suuruus on noin yksi kolmasosaa koko vuoden hinnasta, eli käytännössä 11 €

Lisenssit ja vakuutukset siirtymäkaudelle 1.9.-31.12.2024

Lisenssit siirtymäkaudelle 1.9.-31.12.2024 ovat nyt myynnissä. Kaikilla SITF:n jäsenseurojen harrastajilla tulee olla voimassaoleva lisenssi, joka on edellytyksenä myös liiton ja sen jäsenseurojen alaisiin harjoituksiin ja tapahtumiin osallistumiselle. Näitä tapahtumia ovat muun muassa vyökokeet, kilpailut, leirit ja koulutukset.

Lisätietoa ja valittavissa olevat lisenssityypit löydät tuttuun tapaan sivulta
https://taekwon-do.fi/liitto/lisenssit/


Valitse itsellesi parhaiten sopiva yhdistelmä

Suomisport-järjestelmässä ensimmäisessä vaiheessa valitaan ostettavaksi lisenssi. Suomen ITF Taekwon-Do ry tarjoaa kaikille harrastajille yhden ja saman lisenssityypin eli Liittolisenssin (11 €). Lisenssi vaaditaan osallistuessasi sekä seurasi harjoituksiin ja vyökokeisiin että Suomen ITF Taekwon-Do ry:n erilaisiin tapahtumiin, kuten kilpailuihin, leireille ja koulutuksiin.

Seuraavassa vaiheessa valitaan mahdollinen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva-vakuutus, jonka hinta lisätään Liittolisenssin hintaan. Vaihtoehtoja on viisi:

1. Sinulla on jo oma tapaturmavakuutus tai harkitset vielä vakuutuksen ostoa?
Tällöin oikea valinta on pelkkä Liittolisenssi (11 €). Liittolisenssi ei anna mitään vakuutusturvaa, mutta se oikeuttaa osallistumiseen sekä seurasi harjoituksiin ja vyökokeisiin että Suomen ITF Taekwon-Do ry:n erilaisiin tapahtumiin, kuten vyökokeisiin, kilpailuihin, leireille ja koulutuksiin.

2. Oletko yli 18-vuotias (synt. 2004 tai aiemmin) ja haluat kilpailla?
Tällöin oikea valinta on A-superlisenssi (151 €). A-superlisenssivakuutus kattaa harjoittelussa ja kilpailuissa sattuneet tapaturmat niin kotimaassa, kuin ulkomailla (katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta). Suomisportissa ostat ensin liittolisenssin ja vakuutukseksi valitset A-superlisenssin.

3. Oletko alle 18-vuotias (synt. 2005 tai myöhemmin)?
Tällöin oikea valinta on B-lisenssi, joka on suunnattu lajimme junioriharrastajille. B-lisenssivakuutukset on jaettu ikäluokan mukaan B1-lisenssiin (63 €) ja B2-lisenssiin (39 €). Erona hinnan lisäksi on se, että 2005-2010 syntyneille tarkoitetussa B1-lisenssivakuutuksessa on omavastuu 100 € ja 2011 ja myöhemmin syntyneille tarkoitetussa B2-lisenssivakuutuksessa 0 €. Vakuutus kattaa sekä harjoittelussa että kilpailuissa sattuneet tapaturmat niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin (katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta). B2-lisenssivakuutus on voimassa tuoteselosteessa määritellyissä tilanteissa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa. Suomisportissa ostat ensin liittolisenssin ja vakuutukseksi valitset B-lisenssin.

4. Oletko yli 18-vuotias (synt. 2004 tai aiemmin), et ole kiinnostunut kilpailusta, mutta harjoittelet aktiivisesti?
Tällöin oikea valinta on Harrastajalisenssi (84 €). Harrastajalisenssi kattaa sekä kotimaassa että ulkomailla sattuneet tapaturmat harjoittelussa, mutta ei kata kilpailuissa sattuneita tapaturmia, eikä sillä saa osallistua kilpailuihin (katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta). Suomisportissa ostat ensin liittolisenssin ja vakuutukseksi valitset harrastajalisenssin.

5. Haluat pääosin vain harrastaa, mutta silloin tällöin osallistua johonkin kilpailuun?
Tällöin oikea valinta on Liittolisenssin ja/tai Harrastajalisenssin lisäksi ostettava, viikon kerrallaan voimassa oleva Kertalisenssi (19 €), jossa ei ole ikärajoitusta. Kertalisenssi kattaa harjoittelussa ja kilpailuissa sattuneet tapaturmat niin kotimaassa, kuin ulkomailla (katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta) ja sen voit ostaa missä vaiheessa kautta tahansa. Kertalisenssin yhteydessä on suoritettava palvelumaksu (2 €).

Lisenssin ja vakuutuksen osto

Tämän sivun alareunasta löydät kuvallisen ohjeistuksen, miten ostat lisenssin ja vakuutuksen Suomisport-järjestelmässä. Muista valita oikea laji eli ITF Taekwon-Do (lajiliitto: Suomen ITF Taekwon-Do ry) ja oikea seura. Alaikäisen lapsen huoltaja voi rekisteröityä Suomisport-järjestelmään omilla tiedoillaan ja sen jälkeen lisätä omaan profiiliinsa yhden tai useamman lapsen, joille voi ostaa lisenssejä ja vakuutuksia. Ongelmatilanteessa ota yhteys liiton lisenssivastaavaan lisenssit(a)taekwon-do.fi.

Lisenssivakuutuksen korottaminen

Lisenssiä voi tarvittaessa korottaa Suomisport-järjestelmässä. Voit esimerkiksi ostaa jo aiemmin hankkimasi Liittolisenssin ohelle Sporttiturva-vakuutuksen, ostaa ennen kilpailua viikon kerrallaan voimassa olevan Kertalisenssin tai korottaa Harrastajalisenssivakuutuksesi A-superlisenssiin. Korotus onnistuu vain halvemmasta lisenssi-/vakuutustyypistä kalliimpaan.